Bloc personal de Pere Fontanals i Bosch centrat en qüestions polítiques generals i concretes i en qüestions generals i concretes, sense ser polítiques.
Els que formem part d’Òmnium som ben conscients que ara ens correspon tenir un paper actiu en la tasca de construcció del futur del nostre país, un país plenament sobirà.
Vol promoure en l’àmbit dels territoris de llengua catalana l’esperanto, com a llengua auxiliar internacional neutral, com la millor opció de democràcia lingüística, que garanteix els valors dels drets lingüístics, de la diversitat lingüística i del dret a la comunicació plena entre persones de llengües diferents.
L’edició electrònica consultable a través d’Internet del Diccionari català-valencià-balear (DCVB) d’A. M. Alcover i F. de B. Moll és el resultat del projecte d’informatització del DCVB.
Portal de Larousse Editorial, editora dels segells Larousse i Vox. Sota aquestes marques ha publicat diversos diccionaris bilingües i monolingües en català, i ara posa a la disposició dels usuaris d’Internet l’opció de realitzar consultes a través d’aquest web.
Directori gratuït per a aquelles pàgines web que no usen els serveis del Gran Germà, en Google. Només has d'anar a la categoria escaient i afegir el teu recurs.
El Gran Diccionari de la llengua catalana presenta el contingut actualitzat, publicat en paper i en línia des del 1998. Conté més de 88.500 entrades, gairebé 22.000 subentrades (locucions, frases fetes, refranys, etc.) i més de 172.000 definicions.
T'ensenya les 500 paraules més importants.
L'esperanto és una llengua que no pertany a cap lloc, i que hauria d'emprar-se per comunicar-se arreu del món en comptes d'idiomes imperialistes com ara el castellà o el gavatx. A més a més, és molt fàcil d'aprendre.
L’Onomasticon Cataloniae (8 vol., 1989-1997) (OnCat) és una de les dues grans obres de referència de Joan Coromines, juntament amb el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana (DECat), sobre el domini català. Recull essencialment els noms propis catalans (topònims i antropònims).
La manca de reconeixement del nostre poble com a subjecte col•lectiu de drets, ens impedeix poder participar en la presa de decisions sobre el model en construcció. La submissió a unes normes foranes ens limita a ser espectadors passius de les nostres pròpies vides i del disseny del nostre futur.
El rei dels castellans, Felip V, sotmeté el Regne dels valencians per «dret de conquesta» i l’annexionà a Castella. Bé, això succeí després d’una derrota militar aparatosa als camps d’Almansa.
Més que corregir mals usos, aquestes notes voldrien contribuir a consolidar, restituir i aclarir fins on sigui possible alguns hàbits en què avui la llengua sembla oblidar els mitjans naturals i propis amb què la història i l’evolució l’han fixada i la fixen.
Amb RodaMots cada dia (de dilluns a divendres) podeu rebre, per correu electrònic, Twitter o RSS, un breu missatge amb una paraula o una expressió, amb el seu significat i exemples.
Som-hi és un motor de recerca de recursos en català. La seva fita és donar a conèixer a tot el món l´existència de tota Catalunya (= València, Mallorca, Barcelona...), de la seva Llengua, i de tots els recursos que es poden consultar a través de la xarxa mundial Internet.